Declaració del dia Internacional de les Dones 2018


Aquest 8 de març de 2018, Dia Internacional de les Dones, nosaltres, dones de la Marxa Mundial de  Dones, dones diverses, de tots els pobles, races i edats, ens unim una vegada més per reafirmar que seguirem en Marxa fins que totes siguem lliures de tota l'opressió patriarcal capitalista i colonial. Seguim amb el feminisme com la nostra forma de vida i amb els carrers com el nostre espai per a manifestar les nostres demandes.

Denunciem i resistim davant el context polític mundial, marcat per la creixent crisi econòmica, social, política, climàtica i ideològica, en definitiva, denunciem l'estat de guerra total on nosaltres, dones, som les principals afectades!

Denunciem els arguments econòmics i nacionalistes com a forma de privar-nos de l'exercici de drets i llibertats fonamentals i, com a conseqüència, el boicot a l'autonomia de les dones i els pobles. Rebutgem totes les polítiques dels governs de dreta, que, cada vegada més radicals, expressen odi, racisme, misogínia, intolerància i altres formes de discriminació. Ens mantenim fermes i en lluita contra la criminalització dels moviments socials. La lluita pels nostres drets i llibertats és una forma d'expressió justa, per tant: NO SOM CRIMINALS! Seguirem als carrers i en solidaritat amb les nostres companyes assassinades, perseguides i privades de la seva llibertat i acció política.

Denunciem i enfrontem l'avanç de la militarització a tot el món com a estratègia de control de la vida dels pobles. La militarització reforça el neocolonialisme, el nou saqueig i l'apropiació del capital sobre els recursos naturals i és un suport d'enriquiment per a la indústria d'armament enfront de la crisi. A més del permanent estat de guerra al Pròxim Orient i Àfrica. Ens preocupen els moviments de les potències militaritzades del Nord que indiquen una amenaça de retorn a la guerra freda i la contínua interferència en els països del sud intentant promoure el model de democràcia neoliberal nòrdic com la meta assolible.

Denunciem els acords de lliure comerç, que empobreixen cada vegada més als pobles del sud global. L'apropiació, privatització i mercantilització del coneixement, de la terra, l'aigua, la salut, l'educació i altres béns comuns, aguditzen les condicions d'explotació en el treball de les persones empobrides i deixen sense oportunitats a les futures generacions, perpetuant el cercle de la pobresa. La indústria extractiva i l'agronegoci segueixen degradant la nostra salut i les nostres condicions de vida, mentre les elits polítiques acumulen una riquesa basada en la corrupció i la impunitat i construeixen estats en funció dels interessos de les transnacionals. Reafirmem que seguirem traient els nostres cossos al carrer per enfrontar la situació, ja que les institucions de dret estan cada vegada més fragilitzades enfront del poder del capital i no funcionen com haurien. Les forces del mercat debiliten l'estat social i de dret.

Denunciem l'assassinat del planeta per la institucionalització d'un universalisme occidental i per la recerca desenfrenada del lucre. El càrtel format per les corporacions multinacionals antiètiques està destruint la mare terra que ens manté. Els acords climàtics han creat falses solucions fonamentades en un màrqueting de llenguatge cada vegada més buit, i que perpetua la violència contra la natura! Nosaltres, dones de la Marxa Mundial de les Dones, dones del camp i de les ciutats, estem a favor de sostenir la vida. Donem les nostres vides per defensar la naturalesa de la qual vivim, de la qual fem part i que ens manté allà on estem (l'aigua, la terra i els boscos en els nostres territoris), ja que creiem en modes de vida que interactuïn de manera sostenible amb els recursos naturals.

Denunciem un mercat que explota i precaritza les condicions de treball de les dones amb llargues jornades de treball, baixos salaris i exposició a riscos diversos; denunciem la precarització del treball domèstic i de cura. Un treball que garanteix el manteniment de la vida humana, que nodreix, harmonitza, ensenya, empara. Un treball invisibilitzant i infravalorat! Qüestionem la divisió sexual del treball que sobrevalora el treball socialment concebut per als homes a partir de la negació del valor del treball atribuït a les dones. Com pot el món jutjar inferior la realització de les tasques més bàsiques per a l'existència humana, com l'acte de cuinar que ens alimenta i el de netejar el lloc on vivim i dormim? El treball exercit per les dones és la base per sostenir la vida i per tant, una important font de contribució econòmica. Exigim el reconeixement del valor del treball domèstic, ja que les contribucions econòmiques van més enllà del que pot ser monetitzat.

Denunciem a la indústria de l'ajuda internacional i els programes de desenvolupament, en particular la que se centra en les qüestions de gènere, com a agent que promou les agendes neoliberals i imperialistes, perpetuant la discriminació, racialització i explotació de dones dels països del sud.

Denunciem i seguirem denunciant sempre totes les formes de violència perquè, no oblidem la violència masclista que enfrontem quotidianament en espais públics i privats. Cridem ben alt PROU! Prou d'abusos, violacions, matrimonis forçats i feminicidis que no succeeixen únicament en països d'Àsia i Àfrica, sinó que estan presents en les vides de les dones de totes les classes i a tot el món. Els nostres cossos i les nostres vides ens pertanyen i aquest dret no és negociable.

Enaltim, donem suport i participem en iniciatives per acabar amb el silenci, com són els recents moviments de denúncia i d'ocupació de l'espai públic: Marxa das Mulheres, Time's up, #metoo, ¡Ni una a menos !, Vives ens volem ! i la Vaga Internacional de Dones, així com en iniciatives que es sumin a les lluites permanents i incontornables que venim teixint contra l'opressió del sistema patriarcal, capitalista i colonialista.

Enaltim les lluites i resistències de les dones que treballen a nivell local construint noves narratives i reescrivint la història de les poblacions marginalitzades, manifestant la diversitat i multiculturalitat dels pobles, la solidaritat com a estratègia de subversió del sistema actual i com a estratègia d'humanització, contribuint així per a la transformació de les societats, fent-les més justes i iguals.

És per tot això i més, que nosaltres, dones de la Marxa Mundial de les Dones, com a moviment d'acció permanent, marxarem aquest 8 de març.

Estarem realitzant accions al voltant del món durant les 24 hores del dia 24 d'Abril de 2018 per reafirmar que `Rana Plaça està a tot arreu'; estarem denunciant a la indústria tèxtil, a les transnacionals i tot tipus d'explotació en el treball de les dones.

Seguim rumb al XI Trobada Internacional on del 22 al 28 d'octubre, al País Basc, construirem col·lectivament utopies i alternatives, ¡per marxar per un Món de justícia, llibertat i pau!

Seguim transformant el nostre dolor en força!

Seguim confiant en la Solidaritat i el treball col·lectiu!

Seguim en Marxa, Dones ... Sempre!

y en el nuevo blogmarchamundialblog.wordpress.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

12 a 17 d'octubre, TANCAMENT DE LA 5ª ACCIÓ INTERNACIONAL