A l’atenció de José Antonio Sánchez Molina - Cónsul Honorario- Consulado Honorario de Israel en Barcelona



A l’atenció de José Antonio Sánchez Molina - Cónsul Honorario-Consulado Honorario de Israel en Barcelona, España Gran Via de Carles III, 94, 08028, Barcelona
Sr. Sánchez Molina
Les persones i organitzacions que formem la Marxa Mundial de les Dones, el conjunt del moviment de solidaritat amb Palestina,  i d’altres organitzacions i institucions que donen suport a aquesta carta ens fem ressò del comunicat que ha difós la Union of Palestinian Women’s Committees -UPWC-, que s’adjunta com a part d’aquest escrit, en el que  condemna enèrgicament l'arrest i la detenció de la seva Presidenta Khitam Saafin  i la membre del Consell Legislatiu Palestí Khalida Jarrar.
Jarrar i Saafin van ser detingudes per l’exèrcit d'Ocupació israelià, que va envair les seves llars a Ramallah, el passat 2 de juliol de 2017. Totes dues van ser portades a un centre de detenció a la presó d’Ofer on van ser interrogades. El mateix dia, les dues van ser traslladades a la presó de HaSharon, una de les dues presons on estan detingudes desenes de dones palestines.
Khalida Jarrar és membre del Consell Legislatiu Palestí (PLC) i membre de la Junta Directiva de l’Associació de suport als presoners i de drets humans –Addameer. No és el primer cop que Jarrar es detinguda. Va ser alliberada al juny de 2016 després d'haver complert més d'un any de reclusió.
Khitam Saafin va rebre una ordre de tres mesos de detenció administrativa el 9 de juliol de 2017. És la Presidenta del Comitè de la Unió de Dones Palestines. En ocasions ha participat en diversos esdeveniments mundials, com el Fòrum Social Mundial, que vincula les lluites de les dones a nivell internacional amb la lluita de les dones palestines per l'alliberament nacional i social.
L’Estat d’Israel utilitza un buit legal que li permet arrestar de forma massiva a població palestina al·legant motius de “seguretat”. La detenció administrativa, és un règim que permet empresonar civils de forma indefinida sense acusació formal, sense proves i, sense tenir dret a un judici just
L'arrest i la detenció de Jarrar i Saafin constitueixen una ingerència il·legítima i greu en una sèrie de drets fonamentals en virtut del dret internacional, com  ara: el dret a la lliure determinació (article 1, PIDCP), el dret a la llibertat d'expressió 19, ICCPR), el dret a la llibertat de reunió (article 21, PIDCP) i el dret a la participació política (article 25, PIDCP). 
 

A més, les activitats no violentes de Jarrar i Saafin en la  promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals de la població  palestina les dona accés a les mesures de protecció que promou la resolució 1365 sobre defensores del drets humans aprovada per  Nacions Unides.
Per aquest motiu, Coalició Prou Complicitat amb Israel alineada amb les institucions, organitzacions i persones de la societat civil que defensen els drets humans les institucions, organitzacions i persones que signem aquest carta exigim al Govern d’Israel:
1.  Que alliberi immediatament a Khalida Jarrar i Khitam Saafin, així com el de totes les persones palestines  empresonades pel Govern d’Israel per temes polítics.
2. Que acompleixi la legislació internacional en relació a la protecció a persones  empresonades i detingudes a Palestina  i al compliment del Tercer i Quart Conveni de Ginebra relatius a persones empresonades i detingudes palestines.
3.  Que tregui del règim jurídic la figura de la  detenció administrativa perquè es considera un crim de guerra i de lesa humanitat pel seu caràcter generalitzat i sistemàtic, així com, una forma de tortura psicològica.
4) Que posi fi al règim d’Apartheid i Ocupació contra la població palestina,  les violacions dels drets humans i el dret internacional humanitari en els Territoris Ocupats de Gaza i Cisjordània.

Barcelona, 12 de juliol de 2017.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

ACCIÓ FEMINISTA CONTRA LES FRONTERES EUROPÈES. UNÍUVOS A NOSALTRES!