CRIDA A L'ACCIÓ: 24 hores d'acció feminista

solidaritat feminista a tot el mon

El Dimarts 24 d'abril,a les 18h a la Plaça St Josep Oriol ens unirem en una acció solidària per la pau a tot el món. :https://www.facebook.com/marchemondialedesfemmes/correu electrònic: info@marchemondiale.org
Ja han passat 5 anys des que unes 1.000 dones van morir i altres van resultar ferides a conseqüència de l'ensorrament dels edificis de Rana Plaza a Bangla Desh, on treballaven en condicions inhumanes a canvi d'un salari miserable. La notícia va commocionar el món sencer. Hi va haver moltes accions de repudi i exigència de reparacions pels danys ocasionats. Nosaltres, Dones de la Marxa Mundial de les Dones unim les nostres veus al crit de diversos grups i moviments socials que al voltant del món exigien la fi de la impunitat de les empreses transnacionals, no només a Bangla Desh, sinó a tot el món.

 
El 2015, en el context de la nostra 4ª Acció Internacional, vam decretar el 24 d'Abril com dia de Solidaritat i Acció global per recordar a les màrtirs del dia a dia i reflexionar sobre el treball de les dones en les dinàmiques de l'economia mundial. Les nostres reflexions i anàlisis polítiques en els diferents llocs on ens mobilitzem i construïm les nostres lluites, ens han portat a concloure que fenòmens com el de Rana Plaça són a tot arreu 'i es manifesten de molt diferents maneres!
Les mobilitzacions d'aquest any entorn del 8 de Març representen, un cop més, un toc d'atenció que els moviments de dones al món pretenen fer al voltant del treball de les dones i la seva contribució a l'economia mundial. La crida a una vaga general que va comptar amb la resposta de molts moviments i grups de dones i aliances sindicals per dir que el treball de les dones s'ha de tenir en compte, i denunciar les diverses formes d'explotació i desigualtats.
A l'aproximar-se un nou 24 d'abril, nosaltres, dones de la Marxa Mundial de les Dones, reafirmem la nostra lluita, denunciant al sistema patriarcal-capitalista, que a causa de la divisió sexual del treball, manté i perpetua la desigualtat en sotmetre a les dones al treball de reproducció i al mateix temps invisibilitzar aquest treball i desqualificarlo dins d'una àmplia esfera econòmica. El treball de reproducció i de cures és el que genera, reprodueix i sosté la vida que manté totes les altres dinàmiques de la societat i de la humanitat. No obstant això, el sistema capitalista i patriarcal s'apropia de la força de treball de les dones i, en moltes circumstàncies, manipula i mercantilitza aquest treball per promoure el seu lucre.
El sistema capitalista va generar la crisi i la recessió. En aquestes circumstàncies, vam viure el debilitament de l'Estat i la pèrdua del seu paper com a guardià de les polítiques públiques i de garant de l'accés als serveis de salut, educació, transports, sanejament i seguretat social dels ciutadans i particularment de les dones. En canvi, vivim l'enfortiment del poder de les empreses que prenen el control de les institucions i serveis a través de la privatització. Aquestes empreses redueixen els serveis al mínim i cobren fortunes per la prestació dels mateixos. La majoria de la població i particularment les dones queden desproveïdes de l'exercici dels seus drets bàsics.
Vivim en una era d'avanç del capitalisme imperialista, amb formes modernes de colonització dels pobles i els seus territoris: els acords de lliure comerç i els megaprojectes d'inversió promouen la invasió territorial, l'explotació i la mercantilització de la naturalesa i els sistemes de terra , aigua i boscos. Destrueixen els mitjans de vida, la cultura i la saviesa dels pobles locals. Per al capitalisme, tot té preu i tot té substitut. Però nosaltres sabem que no!
Generen discòrdia, fomenten guerres i fan impossible la vida local. El Nord s'ha desenvolupat a costa del colonialisme imperialista i avui fa servir les mateixes estratègies per salvar-se davant de la crisi que ha creat. Les persones són forçades a migrar del camp a les ciutats o de les ciutats a altres països, a la recerca de seguretat i millors condicions de vida. Però moltes vegades, les dones cauen en xarxes d'extorsió i tràfic de dones per explotació sexual o treballs forçats, treball esclau, en un carreró sense sortida. El que sembla baix cost de producció a Àsia, Àfrica o Amèrica Llatina, representa un alt cost i la destrucció de la vida de les dones, la destrucció de l'ambient i de la humanitat.
Aquest sistema patriarcal, capitalista i colonialista, no només s'organitza per debilitar l'Estat, sinó que destrueix totes les formes d'organització democràtica que defensin el bé comú.

 
Per això, nosaltres, Dones de la Marxa Mundial de Dones, en aquest 24 d'Abril de 2018, ens mobilitzem per reafirmar les nostres lluites en defesa dels sistemes que sostenen la vida i la valoració del nostre treball com a part central de l'economia i de tots els sistemes que garanteixen la sostenibilitat de la vida. Defensem els valors de la convivència i de la solidaritat entre les dones, entre dones i homes i entre els éssers humans i la natura.

Apel·lem a totes les militants de la Marxa Mundial de les Dones, als grups, organitzacions i moviments aliats, a fer un acte polític en defensa del treball i d'una economia justa, on els drets de les dones siguin respectats, el dia 24 de abril, des de les 12:00 fins a la 13:00 i així estarem unides durant 24 hores, 'al voltant del món!
Seguirem en Marxa fins que tote siguem lliures!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

ACCIÓ FEMINISTA CONTRA LES FRONTERES EUROPÈES. UNÍUVOS A NOSALTRES!