Per les nostres mortes ni un minut de silenci, sino tota una vida de lluita!!

 La Marxa Mundial de les Dones manifesta el seu pesar i profunda indignació per l'assassinat de Marielle Franco, militant feminista i regidora pel Partit Socialisme i Llibertat (PSOL) a la ciutat de Rio de Janeiro, Brasil. Va ser assassinada a trets quan estava en el seu automòbil aquest dimecres, 14 de març. (Manifest de la Marxa Mundial de Dones de Brasil)

Exigim la investigació del crim perquè el seu assassinat no quedi impune i ens solidaritzem amb les companyes i companys del partit Socialisme i Llibertat, amb la família i amics de Marielle en aquest moment de dolor.Marielle, una dona negra nascuda i criada a la favela de Maré, va ser una militant d'extrema importància per al moviment feminista de l'estat de Rio de Janeiro. Va lluitar per la construcció de polítiques per a les dones a la ciutat, especialment per enfrontar la violència i per la defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones. Recentment, va assumir la comissió que acompanya la intervenció militar a Rio de Janeiro.Hi ha forts indicis que l'assassinat de Marielle ha estat una execució política a causa de les greus denúncies que la regidora presentava sobre la barbàrie instaurada per la Policia Militar a les faveles de Rio de Janeiro, més recentment a la favela d'Acari aquest diumenge, 11 de març.Sumem les nostres veus a les veus de totes i tots aquells que denuncien l'assassinat de Marielle com la primera execució política de la intervenció militar a l'estat de Rio de Janeiro. Es tracta d'un acte criminal que es pretén silenciar. Denunciem que el Brasil està sota un Estat d'excepció en què les forces feixistes actuen sense restriccions i avancen en la nostra societat.
L'execució d'Marielle és un intent de atemorir a totes i tots els que lluitem contra la violència de l'Estat i contra les desigualtats. Aquesta violència es va donar també en la cruenta repressió contra les i els professors i funcionaris del municipi de Són Paulo el mateix dia de l'assassinat de Marielle. Es manifestaven contra el projecte de llei que intenta reduir els seus salaris per compensar el suposat dèficit del sistema de pensions de jubilació de la ciutat.Seguirem reafirmant la nostra lluita expressada en les massives manifestacions de aquest 8 de març: per la vida de les dones, exigim democràcia. Alcem les nostres veus per dir que no aconseguiran aturar-nos, que no abandonarem el camí cap a la construcció d'una societat més justa i igualitària per a les dones i per a tot el poble brasiler.A tot el món, la MMM s'uneix al reclam d'investigació del crim i a les mobilitzacions davant les autoritats responsables per aquesta investigació.
! Seguirem en marxa fins que totes siguem lliures!Marxa Mundial de les Dones Brasil (2018.03.15)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

ACCIÓ FEMINISTA CONTRA LES FRONTERES EUROPÈES. UNÍUVOS A NOSALTRES!