Declaració aprovada a la Jornada Estatal d'Economia Feminista. Madrid 7 octubre

Les dones i feministes reunides a la Jornada Estatal d’Economia Feminista a Madrid expressem la nostra profunda preocupació per la situació que s’està vivint a Catalunya.
Enviem el nostre afecte i la nostra solidaritat a totes les companyes que avui no són amb nosaltres a Madrid perquè estan activament compromeses amb el que està succeint en el seu territori. Volem fer arribar la nostra solidaritat a totes les persones que van ser reprimides, violentades o ferides el passat 1 d’octubre quan intentaven exercir el seu dret a decidir sobre el futur polític de Catalunya.
Expressem el nostre absolut rebuig tant a la violència policial com a la resposta política del govern espanyol i d’altres estructures de l’Estat espanyol, com la monarquia, que, en nom de la defensa de la llei, estan exercint la amenaça i neguen la sobirania del poble de Catalunya.
Les feministes aquí reunides volem reiterar el que ja expressàrem ja fa més de dos anys en el V Congrés Estatal d’Economia Feminista, celebrat a Vic (Catalunya), envers la situació que estava vivint el poble grec: creiem que les persones i els pobles han de tenir la possibilitat de definir les seves polítiques i les seves formes d’organització social. La manera en què l’Estat espanyol està abordant la situació a Catalunya, així com la tèbia resposta de la Unió Europea, són un reflex de la negació sistemàtica d’aquest dret. Com a defensores de la sobirania econòmica de comunitats i països volem expressar la nostra solidaritat i suport per tal que Catalunya pugui exercir la seva sobirania en tots els àmbits.
La lluita feminista ens ha ensenyat i ens ensenya que podem qüestionar i subvertir realitats que es presenten com intocables; que podem i hem de qüestionar els marcs establerts quan aquests serveixen per constrènyer els nostres cossos i les nostres vides.
Des del feminisme sempre hem optat per un nou model socioeconòmic que posi la sostenibilitat de la vida al centre. Posar la vida al centre implica apostar per la capacitat de decisió sobre la pròpia vida, individual i col·lectiva. Considerem que aquest nou model pel qual lluitem ha de ser definit per les persones i els pobles que l’habiten, des de l’equitat, la justícia i la solidaritat.
https://jornadaestataldeeconomiafeministamadrid2017.wordpress.com/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

ACCIÓ FEMINISTA CONTRA LES FRONTERES EUROPÈES. UNÍUVOS A NOSALTRES!