dimarts, 26 de gener de 2016

Carta portada al Consulat turc de Barcelona el passat 21 de Gener

El 8 de gener del 2016 es va realitzar el funeral de tres lluitadores, Pakize Nayir, Fatma Uyar i Seve Demir, assassinades el 4 de gener a Silopi. Des de la Marxa Mundial de Dones de Catalunya denunciem i ens sentim particularment colpejades per aquest crim, que sabem compta amb el suport del govern turc.

           El 2015, com a part de la 4a acció internacional de la Marxa Mundial de Dones (MMD), la Caravana Feminista europea va ser llançada en Nusaybin per donar suport i reforçar a les dones en la seva lluita per l'autonomia i l'autodeterminació dels seus cossos i territoris. L'esdeveniment va reunir a centenars de dones de tot el territori turc i de molts altres països, que van participar en fòrums de debat, activitats, tallers i manifestacions durant 10 dies. Seve Demir era membre de la MMD i havia participat en l'organització dels esdeveniments.

Les milers de dones que formem part de l'organització internacional de la MMD sabem que està passant aquests dies a Turquia. Malgrat el bloqueig constant de les comunicacions, sabem que s'està duent a terme una brutal repressió en els territoris kurds, que s'està perseguint i empresonant injustament a la resistència i que les vides de les defensores i defensors de drets humans estan en perill.

Per això, denunciem aquest assassinat polític i exigim:
• La fi de la impunitat i que els responsables responguin pels seus crims davant la justícia
• La fi dels assassinats d'activistes polítics, defensors de drets humans i periodistes
• La fi del toc de queda militar a les ciutats
• La retirada de les forces militars i paramilitars de les ciutats
• Declarar l'alto el foc i reprendre les converses de pau
• Aturar l'abús, els insults i el maltractament de les persones, especialment de les dones
• La fi de la persecució i empresonament de les i els acadèmics que s'han mobilitzat per signar una declaració de pau


             Un estat democràtic, com pretén ser-ho Turquia, no pot permetre semblants abusos de poder contra la població civil, ni la impunitat dels culpables. ¡Confiem que la veu de les ciutadanes i els ciutadans turcs acabaran imposant-se sobre aquestes injustícies comeses amb el beneplàcit del govern turc i no cessarem en la nostra denúncia!
La veritat i la vida sempre acaben obrint-se pas entre la mentida i la injustícia.
Seguirem en marxa fins que totes siguem lliures!

  
COORDINADORA DE CATALUNYA DE LA MARXA MUNDIALDE DONES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada