dimecres, 15 d’octubre de 2014

Solidaritat amb les dones kurdes en lluita! Declaració de la Marxa Mundial de les Dones d’Europa

Nosaltres, 60 dones de 18 països europeus reunides a Donostia al País Basc amb motiu de la Coordinadora Europea de la Marxa Mundial de les Dones, saludem a la resistència de les dones kurdes de Kobani (Rojava), a la frontera de Turquia i Síria, on es desenvolupen, entre els kurds, sirians, armenis, yazidíes, àrabs i txetxens alternatives concretes al sistema capitalista, colonial i patriarcal en la coexistència pacífica entre les diferents religions i el respecte per l'intercanvi democràtic del lideratge en tots els nivells. Aquest model alternatiu és defensat per la valenta resistència del YPG (Unitats de Protecció del Poble) i YPJ (composta per dones).
Condemnem la violació dels drets de les dones i els drets humans fonamentals, així com totes les formes de fonamentalisme - religiosos, ètnics o polítics. Denunciem l’augment d’aliances amb sectors ultraconservadors, incloent el fonamentalisme religiós, que estan enfortint el model capitalista i patriarcal com una "solució a la crisi".
Continuem la nostra lluita en les zones de conflicte per posar fi a la violència i l'esclavitud de les dones utilitzades com a instruments de guerra. Construïm un altre món on és eliminada tota forma de dominació, l'explotació i l'exclusió d'una persona per una altra, d'un grup per un altre, d'una minoria per la majoria, un nació per una altra.
En contra als recents atacs contra les alternatives i en contra dels drets de les dones, hem decidit posar en marxa la 4a acció Internacional de la Marxa Mundial de les Dones el 8 març 2015 al Kurdistan amb l'objectiu de donar suport a les dones kurdes en la seva lluita per l'autonomia i la auto-determinació dels seus cossos i territoris.
Fem una crida a totes les dones del món a participar en la Caravana feminista europea, enfortir i fer visible la resistència i les alternatives que usen les dones.

Fins que totes les dones no siguin lliures, estarem en marxa!


12/11/10 octubre a Sant Sebastià - País Basc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada