dimarts, 26 de gener de 2016

Carta portada al Consulat turc de Barcelona el passat 21 de Gener

El 8 de gener del 2016 es va realitzar el funeral de tres lluitadores, Pakize Nayir, Fatma Uyar i Seve Demir, assassinades el 4 de gener a Silopi. Des de la Marxa Mundial de Dones de Catalunya denunciem i ens sentim particularment colpejades per aquest crim, que sabem compta amb el suport del govern turc.

           El 2015, com a part de la 4a acció internacional de la Marxa Mundial de Dones (MMD), la Caravana Feminista europea va ser llançada en Nusaybin per donar suport i reforçar a les dones en la seva lluita per l'autonomia i l'autodeterminació dels seus cossos i territoris. L'esdeveniment va reunir a centenars de dones de tot el territori turc i de molts altres països, que van participar en fòrums de debat, activitats, tallers i manifestacions durant 10 dies. Seve Demir era membre de la MMD i havia participat en l'organització dels esdeveniments.

Les milers de dones que formem part de l'organització internacional de la MMD sabem que està passant aquests dies a Turquia. Malgrat el bloqueig constant de les comunicacions, sabem que s'està duent a terme una brutal repressió en els territoris kurds, que s'està perseguint i empresonant injustament a la resistència i que les vides de les defensores i defensors de drets humans estan en perill.

Per això, denunciem aquest assassinat polític i exigim:
• La fi de la impunitat i que els responsables responguin pels seus crims davant la justícia
• La fi dels assassinats d'activistes polítics, defensors de drets humans i periodistes
• La fi del toc de queda militar a les ciutats
• La retirada de les forces militars i paramilitars de les ciutats
• Declarar l'alto el foc i reprendre les converses de pau
• Aturar l'abús, els insults i el maltractament de les persones, especialment de les dones
• La fi de la persecució i empresonament de les i els acadèmics que s'han mobilitzat per signar una declaració de pau


             Un estat democràtic, com pretén ser-ho Turquia, no pot permetre semblants abusos de poder contra la població civil, ni la impunitat dels culpables. ¡Confiem que la veu de les ciutadanes i els ciutadans turcs acabaran imposant-se sobre aquestes injustícies comeses amb el beneplàcit del govern turc i no cessarem en la nostra denúncia!
La veritat i la vida sempre acaben obrint-se pas entre la mentida i la injustícia.
Seguirem en marxa fins que totes siguem lliures!

  
COORDINADORA DE CATALUNYA DE LA MARXA MUNDIALDE DONES


dimarts, 12 de gener de 2016

No hi ha justicia climàtica sense feminisme. Butlletí de la MMD a la COP 21

  La Marxa Mundial de Dones de la ma de laVia Campesina i Amics de la Terra seguirà en la lluita en defensa de la Mare Terra.
https://issuu.com/marxamundialdedones/docs/boletin_nohay_justicia_climatica_si/1?e=0
.... El Acuerdo de París desvincula la crisis climática con la vida humana, y no hace referencia a los derechos humanos, ni a los de las poblaciones indígenas.
Este acuerdo promueve una clara continuidad con el sistema económico que hasta la fecha ha explotado la naturaleza y la fuerza de trabajo de las mujeres, en la búsqueda incansable del beneficio económico de las grandes corporaciones.
No se promueven ninguna de las alternativas que defendemos como feministas y que abogan por un
modelo que coloque la sostenibilidad de la vida en el centro del modelo económico-social, y que se base en la igualdad y en el respeto entre el ser humano y la naturaleza. ...
... CADENA HUMANA DE LA SOCIEDAD CIVIL
El día 29 de Noviembre, marcando el inicio de la COP21, en ciudades de los cinco continentes, desde Australia hasta Montreal, se realizaron manifestaciones en el día de movilización global por el clima. En París, unas 10.000 personas unieron sus manos entre la Plaza de la República y la plaza de Nación en una cadena humana que desafiaba de forma creativa la prohibición de manifestación del Gobierno Francés.
Tras los atentados terroristas que del 13 de Noviembre, el Gobierno declaró el estado de emergencia y prohibió todas las manifestaciones públicas, y reuniones en los espacios públicos de más de 2 personas.
El gran trabajo de coordinación y la rapidez con la que la Coalición Clima21, reaccionó ante las circunstancias, fue impecable. Así se consiguió que los miles de activistas que estuvieron en Paris pudieran salir a las calles y expresar su frustración ante las perspectivas de negociación en la COP21, y declarar el Estado de Emergencia Climático.
Poblaciones indígenas, ONGs, grupos de ecologistas,
ciudadanos y ciudadanas de todo el mundo, .... exigieron a sus líderes que dejen los combustibles fósiles bajo tierra, rechazando tajantemente falsas soluciones como los proyectos REDD, la energía
nuclear, la geoingeniería, los biocombustibles, los mercados de carbono, etc…
.. La Marcha Mundial de las Mujeres estuvo fuertemente representada por su Coordinación Nacional más joven, Estados Unidos, que llevó una delegación de más de cien personas a las movilizaciones de la COP. ... Compañeras de la Marcha de Perú, Mozambique, Kenia y Francia, compartiero sus experiencias en las luchas locales de las mujeres que hemos visto a lo largo de este año 2015 durante
nuestra 4ª Acción Internacional. La lucha por la defensa de la tierra y del agua,  la resistencia contra los mega proyectos urbanísticos y la defensa de nuestra soberanía alimentaria ...

dimecres, 6 de gener de 2016

Tres Polítiques Kurdes assassinades per forces de seguretat a SILOPI

Séve Demir, organitzadora del inici de la Caravana de la Marxa Mundial de Dones al Kurdistan el passat més de març, ha mort assassinada per forces de seguretat turques juntament amb altres dos dones, Pakize Nayır, Fatma Uyar'a i una quarta persona que no ha sigut identificada. Les tres són activistes polítiques. Hem sabut que Sève Dèmir de 41 anys va passar 15 anys a la presó per la seva activitat política i va sobreviure a una vaga de fam de 68 dies!. http://www.ozgur-gundem.org/haber/153950/silopi-halk-meclisi-esbaskani-katledildi