dijous, 8 de desembre de 2011

Una por profunda que no té res a veure amb el present. Entrevista a Clara Valverde

 A Espanya, hi ha una situació claríssima de trauma transgeneracional. Ho vaig notar quan vaig arribar del Canadà. La Guerra Civil i la dictadura han deixat una petjada profunda en forma de por subconscient. Aquí, la gent es queixa, però no reclama. Hi ha una por profunda que no té res a veure amb el present.
Molts països han treballat el trauma transgeneracional i han fet processos de cura, Espanya no. La gent no té ni idea del que és ser nét de la Guerra Civil; i, psicològicament, crea una situació molt específica.
 http://www.canalsolidari.org/noticia/a-espanya-hi-ha-una-por-profunda-que-no-te-res-a-veure-amb-el-present/28093
Clara Valverde té 55 anys. Filla d’exiliades pel franquisme al Canadà, des dels tretze anys ha participat en lluites socials com el moviment feminista nordamericà o el moviment contra la guerra del Vietnam. També va viure quatre anys amb una tribu indígena. A l’Estat espanyol, va ser professora d’infermeria i va treballar en programes de sida i drogoaddicció. Té una discapacitat del 67% perquè pateix la síndrome de fatiga crònica i, des del seu últim empitjorament, fa nou anys, no pot treballar. Gràcies a Internet, participa al moviment del 15-M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada