Campament de joves feministes europees de la Marxa Mundial aprop de Toulouse

A Terreblanque, aprop de Toulouse entre el 9 i 17 del proper més de Juliol està previst que tingui lloc un campament per la iniciativa de joves feministes de la Marxa Mundial.
El campament, autogestionat, té com a objectiu el de permetre que les joves feministes es coneguin millor i promoure el intercanvi sobre la nostra visió política a escala local, nacional continental i internacional per formular nous desitjos i preparar les lluites a venir.
L'organització del campament es fa de forma col·lectiva i amb joves feministes d'altres països d'Europa. Més a més de França hi participen Suissa, Galícia, País Vasc, Turquia, Grècia, Portugal i Macedònia.
Els temes a debatre en el curs del campament encara s'estan debatent i s'alimentaran per reflexions en diferents grups. La repressió política cap els moviments feministes i de lesbianes, la mercantilització del cos, els integrismes religiosos, l'augment de la misèria, de la pobresa i de la militarització, ja han sigut identificats com temes destacats.
El campament va ser pensat en el context de les lluites socials a Europa que no és gaire favorable per a les dones del continent. Estan accelerant-se polítiques liberals en les que els governs multipliquen mesures per a retirar conquestes socials, impedir avenços en els drets i negar-los a les dones que fan front a dificultats particulars així com pateixen cada cop més els efectes de la violència i de la misèria. Al davant d'aquest situació el feminisme apareix tímid, dividit i algunes vegades recuperat per la dreta i per institucions reaccionàries.
Les joves feministes europees es beneficiaran de compartir les seves experiències de resistència i lluita. La setmana del campament vol servir de marc en el camí del radicalisme i de la solidaritat; la Marxa Mundial de les Dones pot ser el marc ideal per la seva construcció. Posèu-se en contacte amb nosaltres si hi estèu interessades

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

12 a 17 d'octubre, TANCAMENT DE LA 5ª ACCIÓ INTERNACIONAL